Salı, Şubat 28, 2006

elektrik kesintisi metaforları

elektrik. aslına hepimiz artık benimsemiş durumdayız nasıl tersi olsun ki zaten. hayatımızın 24 saatinde kullanıyoruz. uyurken bile bazı manyak arkadaşlar bilgisayarını açık bırakıp download tamamlıyorlar (tamam ben de). ama geçen 2 gün içerisinde fark ettim ki aslında hayatımızdan çok şey götürüyor elektrik.
geçen 2 günde derse gidebildim. sevgilime zaman ayırabildim. arkadaşlarımla buluştum. yeni insanlarla tanıştım. ve bunların hiçbirini yaparken elektriğe ihtiyaç duymadım. hatta farkettim ki bunları yapabilmemi sağlayan şey elektriğin olmayışı. elektrik yokken benden bişey götürdü mü? kitap okurken gözlerimin normalden biraz fazla yorulması dışında hayır. ama kazandığım çok şey oldu.
sevgiliyle geçirilen zaman. onun sana bakışı. sadece ona özgü olan o kokuyu burun deliklerine çekmek. onu yanında hissetmek. onun gözlerinde kendini görmek. ve merak etmek.
dostlar. dünyaya gösterdiğin yüzün. seni tanımlayan kendilerinin seninle tanımlanmasına izin veren kişiler. herşeyden uzak bu yerde seni destekleyecek yegane insanlar. hep yanında olmak isteyecek senden de en az onu bekleyen en az senin kadar ihtiyaç duyan insanlar. ve onlarla paylaşmak. hayatı.
her yeni insan. ne kadar iyi olsun ne kadar kötü olsun bir olasılık getirir hayata. yeni bir parıltı. yeni bir umut yeni bir keder yeni bir sevinç yeni bir üzüntü yani yeni bir hayat. hayat içinde. bundan daha güzel bir hediye verebilirmi hiç kimse size?
eğer hayatımda her gunumun su iki gun gibi geçeceğini bilseydim elektrikten vazgeçmek benim için pek zor bir seçim olmazdı. sizin için de olmamalı.



caner "feanor" şahar |np. Yorum - Çav Bella|

1 yorum:

Bahadır "BAGON" Emirler dedi ki...

Ulan iyi ki gitti şu elektrikler de bazı şeylerin farkına varabildin. Burda elektriği kesmekte emeği geçen tüm yetkilileri tebrik ediyorum. İnşallah elektriklerin gelmesiyle fikirlerin dolayısıyla değimez.

Bagon