Cumartesi, Şubat 25, 2006

sabah soğuksa güzeldir

Saat 5:30. Hava daha karanlık ev hala soğuk. Pipo için tütünüm kalmadı. Üşüyorum. Titriyorum. Sanırım karnım da aç. Kötü bir karışım hepsi.
Normalde yazmak benim için o kadar zor olmaz ama şimdiden yazıyı 5 kere silip tekrar yazdım. Umarım bu sonuncu olur. Olmazsa da siz nerden bilceksiniz. Üzerimde bir ağırlık bağırsaklarımda yediğim bezelyeden kaynaklanan gaz. Rahatsız bir durum. Hatta tehlikeli. Her an patlayabilir kaçın.

Güzel şeyler düşünmek gerek. sadece bu durum için değil. Her zaman. Kendimiz için, karşımızdaki için güzel şeyler düşünmek gerek. Rahatlamak gerek. derin bir nefes almak. sonra bırakmak. Çevrendekilerin farkına varmak. Gökyüzüne bakmak. Grilerin arasından arsızca ama sakin ve serince sırıtan maviyi yakalamak. Gülmek. sevinmek. Birlikte sevinmek. Dokunmak. Tatmak. Duymak. Yanınızdaki güzel kızın yemyeşil bir elmayı ısırışını dinlemek. Onun kokusunu içinize çekmek. Hayal etmek. Mavimsi yeşil yaprakları, altın grisi bir gövdeyi hayal etmek. Uçmak. Süzülmek. Herşeyin biraz silikleştiği. Maviye daha yakınlaştığın yere varmak. Ağlamak. Üzülmek. Gidenleri hatırlamak. Gidenler tarafından hatırlanmak. Unutmamak. Bağlanmak. Hiç bırakmamacasına. Bırakmamak. Bırakamamak. Bakmak. Görmek. Anlamak. Çabalamak. Vazgeçmek. Hüzünlenmek. Kederlenmek. Hissetmek. Hissetmek. Hissetmek. Yaşadığını hissetmek. Her anını sevmek. Bilmek. Anlamak. Son olduğunu duyumsamak. Tek olduğunu. Bir başı ve bir sonu olduğunu. Elimizdeki tek şeyin bu olduğunu. Her anın tadını çıkarmak. Özünü içmek. Gülümseyebilmek. Kabullenebilmek. Ve Tekrar gülümseyebilmek.

Hayat. Hayat güzel.



Caner "Feanor" Şahar |np. Rammstein - Seemann|



2 yorum:

Bahadır "BAGON" Emirler dedi ki...

Çok başarılı. devamını sabırsızlıkla bekliyoruz canercim.

Adsız dedi ki...

güzel kitaplar okursun hep...ne olur onlardan özümsediğin şeyleri sıkça dile getir ki bize de bir şeyler kazandırsın,haz versin..şimdi olduğu gibi!