Perşembe, Ekim 11, 2007

Kaybolan bir nesne olarak silgi

Yine oldu.Yine yine... Ofiste oturuyordum silgiyle birşey sildim klavyenin yanına koydum.Kahve alıp geldim yok.Yahu tam da artık komplo kurmayı birakmıştım silgiler hakkında.Aslında bu silgilerin kaybolması olayıyla ilk olarak ilkokul 2. sınıfta karşılaşmıştım.1 sınıfta hadi cocuktum salaktım diye iplemiyordum kaybolmalarını o zaman ne oldugumu bildiğim için asıl ilgi alanım kızlar tuvaletine erkek sokmaktı.(erkek sokmak)
Neyse efendim birgün annecim "yeter oglum al şu silgiyi kolye gibin bagla boynuna" diyerekten silgi parası vermek canına takettigini belirtmişti.Sopa adı verdigimiz objeyle...Boynumda olan silgi kaybolabilir mi? Evet! Koşmaca yaparken kayboluyordu.Bu da sarmayınca artık akıllandım ve kaybetmemeye başlamıştım.Ama nerede 5 sınıfa kadar herhalde bir koli silgim kaybolmuştu ama sanki birileri kacırıyordu.Sırf bu yüzden silgi almayı bıraktım. Geceleri düsündüm o silgiler nereye gidiyordu.düşünsenize acaba silgileri biri topluyor sonra bize satıyorsa oh kebab mınamonte ben aynı silgiye 1000 kere para veriyordum.Uyuyamiyordum bu gerçek aklıma geldikçe o yüzden de silgi almıyordum.
Hayatımdan cıkardım silgiyi sınavlarda yanlış yapınca milletin silgisine dadanır o da yoksa yanlış bırakır ya da ne bileyim üzerini kararlardım.Öss ye bile silgisiz girdim.Sırf bu yüzden Bogaziçine giremedim yaf.ama inat etmiştim hayatımdan cıkartıp silgicilere bedava kazanç saglamayacaktım. Hem sorarım size kaç tane silgi fabrikası var ki? bu komplo hayatımı ele almıştı.Tam unutuyorum derken işte bugün yine kayboldu.Ben sadece okullarda vardı sanıyordum bu olayı şirketlerde bile varmış.


Silgiler birgün toplanıp götümüze girecek ben size söyleyeyim...

3 yorum:

Olcay Bayram dedi ki...

vatan coğrafyamızda iki tane silgi fabrikası bulunmaktadır. bunlardan biri türkiye'nin silgi tekeli bürosan'ındır. bürosan picador marka silgi üretmektedir.

son zamanlarda ne görsem araştırır oldum.

Müslüm Gürseks dedi ki...

silgi kayboluyor, bunu bir nebze anlayabiliyorum. benim algılayamadığım şey, nasıl oluyor da bu kaybolan silgileri aradan onca yıl geçtikten sonra yarısı yahut dörtte üçü yenmiş, kemirilmiş, emilmiş ve benzeri şekillerde bulduğum.

bunun cevabını bulana yüz bin lira vereceğimdir!

Değişik dedi ki...

Bir de çeşit çeşit olurdu manyak şeylerden kokulu,şekilli,renkli,büyük,küçük filan ben hiç sevmezdim kokuluları.Birde renkli olanlar defterime hep iz yapardı sonra öğretmenim defter kontrolünde çok pasaklısın derdi,benim suçum sanki ben üretiyorum ya silgileri!!!:D